Esther Been  Zangles door Esther Been - mezzo sopraan  Esther Been 


 
De Zanglessen zijn in Aalsmeer
 


Esther Been behaalde in 1994 haar diploma docerend musicus aan het Koninklijk Conservatorium  te Den Haag. Naast de vele producties die zij momenteel doet, geeft zij ook zanglessen aan particulieren of zangstudenten die de fijne kneepjes van het vak willen leren. Zij is bekent met de methoden van Pahn en EVTS (Estill Voice Training System) 

Bel haar voor een afspraak. Tel:  0297 786474   of   Mobiel: 06 22494612  
E-mail: esther_been3@hotmail.com

Prijzen zangles:


Duo

45 minuten - 37,50
60 minuten -
42,50

60 minuten -
50,50


10 rittenkaart:


9 betalen 10 halen - in 15 weken opmaken

De mezzo-sopraan Esther Been studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Rita Dams en Diane Forlano en behaalde in 1996 haar opera- en solistendiploma met onderscheiding.  Daarna vervolgde zij haar opleiding aan het Internationaal Opera Centrum Nederland.

Masterclasses volgde zij onder andere bij Elly Ameling, Roberta Alexander, Charlotte Margiono en Christina Deutekom.

Naast oratoria van Handel en Bach zong Esther Been, onder leiding van Ed Spanjaard Ravel’s Shéhérazade. Zij zong in Moskou met de slagwerkgroep Den Haag, Drumming van Steve Reich en in Erfurt El Amor Brujo van de Falla.

Bij de Nederlandse Opera was ze te horen in de vocale ensembles l’Orfeo van Monteverdi en Samson van Handel. Sinds 1997 zingt zij in het freelance koor van de Nederlandse Opera.

Verder verleende Esther Been haar medewerking aan diverse opera’s. Tot haar rollen behoren o.a. Cherubino (Le Nozze di Figaro), Carmen (Carmen), Orlofsky (Die Fledermaus), Blanche (Dialogues des Carmélites), Nerone (L’Incoronazione di Poppea), meerdere rollen in L’Enfant et les Sortilèges, in seizoen 2001 zong zij in de Dinnershow of the Centuries van Frank Wentink en van 2002 tot 2004, zong zij de rol van Moeder Overste in Van den Ende's Sound of Music.

Esther Been werkte met dirigenten als Riccardo Chailly, Carlo Rizzi, Stephen Stubbs en Ingo Metzmacher.

 

terug